Persoonlijk

1 neer, nog 11 te gaan 💪

De tijd vliegt voorbij. Januari is voorbij en dat betekent dat het tijd is voor de eerste vooruitgang update van dit jaar 🎉

#100abchallenge

Zoals laatst te lezen was, heb ik afgelopen maand meegedaan met de ab challenge van Blogilates. Elke dag 1 ab oefening 100 keer doen. Vooral aan het begin ging dat onwijs goed. Oefeningen deed ik meestal op de meest uitdagende variant en ik tikte met gemak de 100 herhalingen aan. Halvewege leek er wel een omslag te zijn 😅 Ik ging sneller voor de makkelijke varianten en niet elke oefening haalde ik de 100 herhalingen mee. Ik had het gevoel alsof ik geen kracht meer had in mijn abs. Het was niet dat ik spierpijn had, maar ik had echt geen kracht meer. Ik denk dat het kwam doordat er te weinig rust was tussen best wel intensieve oefeningen. Dat was best wel demotiverend. Het was flink doorbijten en aanpassen. Zo heb ik de laatste week anders aangepakt. Ik deed het om de dag en dan 2 oefeningen. Ook iets minder vaak dan 100 herhalingen. Zo had ik iets meer rust en lukte het iets beter.

Raad ik het andere aan? In huidige vorm: nee, niet echt. Ik betwijfel of alle oefeningen echte oefeningen zijn en ze daardoor niet goed voelde. Ook is er niet genoeg rust tussen de oefeningen om te herstellen. Toch heeft het wel geholpen. Ik heb duidelijk een sterkere core nu en dit zie ik terug in mijn andere oefeningen. Dus resultaat is er zeker. Als ik het nog eens zou doen, zou ik het anders aanpakken. Ik zou alleen de oefeningen doen die ik ken en weet dat ze goed voelen. Ik zou de oefening toevoegen aan mijn gewone workouts en minsten 1 dag rust er achterna.

Hoe ging het verder?

Verder was mijn maand niet heel indrukwekkend op het sport front. Mijn prioriteiten liggen voor nu duidelijk niet bij sporten. Ik heb wel geprobeerd het erin te proppen, maar ik merk dat het te veel voor mij is en ik dan dicht klap. Dus ik heb vooral gefocusd op het doen van die ab oefeningen en uiteindelijk heb ik daarnaast nog 3 normale workouts gedaan. Toch ben ik heel tevreden hoe het is gegaan. Zo’n challenge is niet niks.

Qua voeding heb ik vooral gelet op het snacken. Ik eet normaal vooral 3 grote maaltijden, maar ik merk dat de tijd tussen de lunch en avondeten net aan de te grote kant is. Daardoor gooi ik vaak extra kaas over mijn eten of haal ik een brie om te snacken (af en toe gaat die in 1 keer op). Ik at dus s avonds meer calorieen dan ik nodig had doordat ik zo’n honger had. Niet echt optimaal, dus het was tijd om wat meer gezonde snacks te eten. Bij de Lidl heb ik gelijk een berg ingeslagen. Het hielp wel, maar ben nog niet helemaal consistent ermee. Afgelopen maand heb ik toch nog 4 hele bries op 😅 Maar er zit vooruitgang in. Babysteps 😉

Resultaten

Fysiek is er niet veel veranderd. Ik weeg een halve kilo lichter en ik heb iets minder vet en meer spier. Omtrek metingen schelen haast niks met elkaar. Vaak een halve cm erbij of af. Dat zijn allemaal hoeveelheden die redelijk zijn te verwaarlozen. Wat wel indrukwekkend is en ook gelijk te zien is dat de ab challenge heeft geholpen zijn de resultaten bij mijn oefeningen! Met hip thrust ben ik meer dan 10 kilo vooruit gegaan , Squats ook ruim 6 kilo, Lat pull downs 4,5 kilo, Good mornings bijna 2 kilo, bench press is gelijk gebleven en lateral raises ook. Vooral de oefeningen waar flink gebruik wordt gemaakt van mijn abs zie ik verschil.

Vorige maandDeze maandVerschil
Gewicht64,9kg64,3kg-0,5kg
Vet %23,7%
23,4%-0,3%
Spier %35,4%35,5%+0,1%
Arm L27cm27cm0
Arm R27cm26,5cm-0,5cm
Onderborst73cm73,5cm+0,5cm
Middel69cm68,5cm-0,5cm
Heupen98,5cm98,5cm0
Been L59cm58,5cm-0,5cm
Been R57cm58cm+1cm
Hip thrusts19,96kg31,76kg+11,8kg
Squats9,98kg16,32kg+6,34kg
Good mornings9,98kg11,8kg+1,82kg
Bench press14,52kg14,52kg0
Lat pull down19,96kg24,5kg+4,54kg
Lateral raises4,54kg4,54kg0

Komende maand

Ik kan (helaas) nu al vertellen dat sporten komende maand niet veel prioriteit gaat hebben. Ik ben nu aan het focussen op mijn rijbewijs (vooral theorie), huishouden op orde krijgen en nog iets wat voor nu nog even van het internet afhou. Toch ga ik wel proberen om zoveel mogelijk te sporten. Minimaal 2 keer per week en als het lukt 3 keer per week. Ik wil vooral focussen op mijn bovenlijf komende maand in de hoop dat mijn bench press en lateral raises vooruitgang maken. Verder ga ik komende maand langs de gezondheidbeurs. Zin in 🎉 Qua voeding wil ik lekker aan de slag blijven gaan met mealpreppen. Komende maand toch zo hard mogelijk knallen 😉

Hoe ging het bij jou afgelopen maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.