Persoonlijk

2019 wordt mijn jaar 💪

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Laten we deze blogpost lekker cliche beginnen 😝 Het einde van het jaar komt eraan en dat is een mooi moment om te kijken hoe we met 2019 2018 gaan overtreffen! Want 2019 moet gewoon mijn jaar worden 😉 Dat gaat natuurlijk niet zonder een plan. Dus vandaag ga ik het hebben over wat goed ging in 2018, maar wat beter kan in 2019 en vooral hoe ik dat wil gaan doen.

Eindelijk regelmaat in sporten

Ik heb het hard geprobeerd in 2018, maar het is echt niet gelukt om regelmatig te sporten. Zo ging ik de ene week helemaal los met 5x sporten in de week en de andere week sportte ik helemaal niet 😅 (Hier komt een smoesje:) Al denk ik dat het vooral komt door de drukte van November en December. Hierdoor lag mijn prioriteit niet zo bij sporten. In januari heb ik wat meer ruimte dus als het echt aan de drukte lag dan moet januari zeker lukken 💪 Komende maanden ga ik mij vooral focussen om 3 keer per week te halen. Als dat lukt ga ik het waarschijnlijk bijstellen naar 4 of 5 keer per week, maar eerst even rustig beginnen.

Kettlebell in New Year glitters, omdat het kan (:

Vooruitgang beter bijhouden

In 2018 heb ik mijn vooruitgang al een paar keer bijgehouden. Het was een leuke poging, maar het kan veel beter. Zo wil ik voor 2019 met regelmaat mijn vooruitgang bijhouden. Ook de manier waarop ik deze bij hou ga ik iets aanpassen. Zo ging ik afgelopen keren voor vetmeting langs de Health Advies Breda voor cilyper meting. Komend jaar ga ik deze doen met een weegschaal thuis, want ik heb niet elke maand de tijd om af te reizen naar Breda voor die vetmeting. Het is iets minder precies dan zo’n cilyper meting, maar het is beter dan steeds overslaan. Zo’n weegschaal heeft ook gelijk andere interessante metingen die ik dan ook gelijk bij hou 😏 Verder wil ik vooruitgang in mijn kracht bijhouden. Dit wil ik doen door elke maand een fullbody workout te doen en dan vergelijk ik hoever ik ben met gewicht. De oefeningen die ik dan ga doen zijn: Hip thrusts (glutes), squats (quads), good mornings (hamstring), barbell bench press (upper push), lat pull down (upper pull) en lateral raises (extra). Dit heb ik gebaseerd op een schema van Brett Contreras (https://www.instagram.com/p/Br6HbbPncLO/). Dus alles samengevat. In 2019 ga ik vooruitgang op de volgende manier bijhouden:

  • Kracht vergelijken
  • Foto’s
  • Gewicht
  • Vetpercentage
  • Spierpercentage
  • omtrekmetingen (bovenarmen, bovenbenen, onderborst, middel, kont)

Als ik tijd heb, maak ik waarschijnlijk een leuk excelletje waarmee ik met die data kan spelen, maar dan zien we dan wel 😉

Mijn Medisana BS 444 weegschaal

Weten/meten van eten

2018 was voor mij het jaar waarin ik vooral opzoek was naar balans tussen mentale en fysieke gezondheid. Waar zit die sweet spot van letten op je eten  zonder er te veel ermee bezig te zijn? Ik denk dat ik die al aardig te pakken heb en voor 2019 ben ik klaar voor de volgende stap. Voor de volgende wil ik meer weten over wat ik precies eet. Hierom ga ik in 2019 een aantal keer aan de slag met meten van mijn eten (dus macro’s) bijhouden. Daarna wil ik mijn eetgewoonte aanpassen naar eventuele doelen op dat moment. Uiteindelijk wil ik een keer bulken en cutten. Wie weet wordt 2019 het jaar hiervoor! Maar goed, hier zijn de stappen hoe ik eten wil gaan aanpakken:

  1. Bijhouden wat ik eet in macro’s (waarschijnlijk in My Fitness Pal app)
  2. Verhouding vet/koolhydraten/eiwit aanpassen naar doel verhoudingen
  3. hoeveelheid calorieen aanpassen naar doel van het moment

Natuurlijk blijft het belangrijk dat ik wel balans blijf houden. Ik ben daarom ook erg fan van de 80/20 regel. Zolang ik het gevoel heb dat ik balans heb zou ik verder gaan met dit doel, maar mocht het de andere kant op gaan dan kap ik het af. Dan ga ik het allemaal even opnieuw bekijken en aanpassen waar het mogelijk is, want het moet natuurlijk wel leuk voor mij blijven.

Mijn heerlijke nachoschotel

Doelen buiten het fitte leven 😋

2019 wordt mijn jaar en niet alleen als ik kijk naar mijn fitness leven. Voor komend jaar heb ik ook andere doelen voor ogen. Zo ga ik dit jaar mijn rijbewijs halen, grote stappen maken in mijn ontwikkeling op werkgebied, duurzamer leven (meer vegetarisch en veganistisch eten) en mijn financien ga ik goed bijhouden. Dit is nog maar greep uit alles wat ik komend jaar ga bereiken. Ik word er alleen maar enthousiaster van als ik er zo maar kijk. Laat 2019 maar komen! Ik ben er klaar voor! 🎉

Wat ga jij allemaal bereiken in 2019?

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.