Mindset

“Je ziet er al goed uit. Waarom stop je niet met sporten?”

Het was goed bedoelde vraag, maar ik vind het echt een vervelende vraag. Waarschijnlijk weet die gene niet beter, maar sporten is voor mij zoveel meer dan alleen er “goed” uit zien. Er al “goed” uitzien is voor mij lang niet genoeg om te denken aan stoppen. Sterker nog dit bracht mij op het idee om het eens neer te zetten. Ik stop niet met sporten, want:

Meer beweging en een betere postuur

Ik heb een fulltime baan waarbij ik 40 uur per week vooral zit. Ik vind het een ontzettend leuk beroep, maar zoveel zitten maakt je nou eenmaal kapot. In de media wordt er niet voor niks gesproken over het nieuwe roken. Met sporten heb ik wat meer beweging op een dag en ook helpt krachttraining bij het herstellen van een slecht postuur. Naast dat het een fijn gevoel is dat ik toch iets doe om al dat zitten te compenseren, merk ik vooral dat mijn postuur flink is verbeterd. Waar ik hier en daar wat vervelende pijntjes had (nek, rug) is dat al aanzienlijk verminderd door het sporten. Dat wil ik niet kwijt raken door te stoppen.

Kracht is sexy 💪

Natuurlijk geef ik ook een klein beetje om het uiterlijk. Het zien van duidelijk spier vorming vind ik zo sexy, maar wat ik echt sexy vind is het hebben van kracht!
Niks vind ik zo vervelend als het niet kunnen openen van flessen en potten. Dat hopeloze gedoe is niks voor mij. Helpen met verhuizen? Geef mij maar die doos met zware boeken 💪 Het hebben van deze kracht vind ik zo sexy. Het is niet voor niks mijn doen om uiteindelijk lichaamsgewicht of meer te kunnen tillen met sommige oefeningen. Een doel dat zeker gehaald moet worden voordat ik stop!

Meest sexy sport pose ooit 🙈

Meer controle over mijn lijf

Wat mij weleens opviel voordat ik begon met sporten was hoe slecht ik controle had over mijn eigen lijf! Ik flubberde alle kanten op. Vooral met dansen viel het op dat ik niet zo kon bewegen als anderen. Ik weet nog dat mijn ex mij daar vroeger mee plaagde, want het lukte niet om mijn arm spieren aan te spannen om een spierbal te maken 😅 (stiekem faal ik daar nog steeds mee) Door krachttraining voel ik nu precies hoe de spieren zitten, hoe ze lopen en hoe ik ze moet aansturen. Dit scheelt al enorm, maar ik ben er nog niet helemaal. Ik ga zeker deze controle niet zomaar opgeven.

Zo trots op mezelf

Alles moet je eerst leren. Dan begin het stroef, maar na mate dat je oefent, word je er steeds beter in. Dat is ook met krachttraining. Als ik merk dat na keer op keer iets proberen daarna eindelijk moeiteloos lukt, maakt mij toch zo trots op mezelf. Dat ik het dan kan, maar ook om de discipline die ik heb om door te gaan. Ook al maak ik geen overwinning op een dag, ben ik toch trots dat ik door blijf gaan. Ik heb een doel voor ogen die ik niet zomaar op geef 💪

I love endorphines 😍

Tja, je hebt het vast eerder voorbij horen komen. Tijdens sporten ontstaat het stofje endorfine in je hersenen waardoor je vrolijk wordt. Je wordt letterlijk vrolijk van sporten. Ik hou wel van dat gevoel, jij niet? 😉

Mijn sport spullen

Meer energie

Deze klinkt waarschijnlijk een beetje apart. Van sporten krijg ik meer energie. Sporten kost ook wel energie, maar ik merk zelf dat ik na het sporten mij energieker voel. Als het kan zou ik het liefste s’ochtends sporten, want dan voel ik mij de rest van de dag energieker. S’ avonds merk ik er alsnog verschil in. Waar ik normaal een hele avond slaperig op de bank lig, ben ik na sporten weer actief en pak ik ook sneller klusjes in huis op.

Het is 100% voor mezelf

Aan het einde van de dag is er maar 1 iemand waarvoor je leef en dat ben je zelf. Waar ik de rest van de dag bezig met werken of huishouden is sporten juist iets wat 100% voor alleen mezelf is. Als ik een keer niet sport ondervind niemand daar problemen mee. Het is voor mij de dagelijkse me-time die iedereen nodig heeft. Alle zorgen eruit en alleen focussen op jezelf. Dit brengt mij zoveel rust. Ik zou niet kunnen in denken waarom ik daar ooit mee zou stoppen.

Dit zijn mijn redenen waarom ik niet stop met sporten. Wat zijn jullie redenen om niet te stoppen met sporten? Laat het weten in de comments!

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.