Bewegen

Een sterke core voor 2019

We zijn alweer halvewege de eerste maand van 2019. De tijd lijkt wel voorbij te vliegen! Dit betekent natuurlijk niet dat er niks gebeurt 😉 Sterker nog, er gebeurt heel veel! Zo ben ik samen met Mascha hard bezig met de #100abchallenge van Blogilates. Een pittige challenge waarbij we een sterkere core proberen te trainen. Zeg nou eerlijk, wat is een beter begin van 2019 dan beginnen met een sterke basis!

Wat houdt deze challenge in?

De #100abchallenge houdt in dat je een maand lang elke dag 100 keer een andere ab oefening doe. Doordat het steeds andere oefeningen zijn, is de focus ook steeds op verschillende delen van de abs. De challenge is afkomstig van Cassey van Blogilates en je kan hier meer over lezen op haar blog. Zelf doet Cassey gezellig met deze marteling mee en dat doet ze niet alleen 😉 Elke dag post ze op haar Youtube kanaal de video voor deze dag samen met een gast/slachtoffer. Deze video geeft ze ook eventuele aanpassingen voor je als de oefening te zwaar. Deze aanpassingen pakte ik met beide handen aan na onderstaande oefening 😂

Hier heb ik dus een week spierpijn aan over gehouden ⚰️

Hoe gaat het tot nu toe?

We zijn al op de helft! Over het algemeen gaat het nog best goed. Ik heb zo goed als geen spierpijn oefeningen. Alleen tijdens het doen van de oefeningen voel ik soms lichtjes spierpijn van de dag ervoor. Tot nu toe heb ik nog maar 3 dagen overgeslagen. Ik heb wel meer dagen overgeslagen, maar de volgende dag weer ingehaald en dan tellen ze volgens mij wel 😁 Die overgeslagen keren zijn allemaal uit de tweede week en dat komt vooral doordat de Candle Stick Dippers van dag 6… Daar had ik toch zo’n killer spierpijn van! Niet normaal! Blij dat die achter de rug is. Verder probeer ik zoveel mogelijk de moeilijke versie te pakken, maar soms lukt dat niet. Soms voel ik ook de oefening op plekken waar het niet hoort en dan kies er voor om eerder te stoppen. Het is jammer dat ik de 100 haal, maar ik moet ook accepteren dat ik misschien niet het niveau heb om elke oefening 100 te doen. Verder ben ik echt super trots op mezelf en ik heb ook veel plezier met deze challenge. Gauw die andere helft doen!

Oh ja, voordat de challenge begon was het de bedoeling om “before” foto te maken. Zelf vind ik het voor een ab challenge een beetje overdreven, want abs zie je nou eenmaal pas als je laag vet percentage heb en dat heeft dame niet. No shame. Om te bewijzen dat het geen verschil in uiterlijk gaat maken is hier toch mijn geweldige before foto. Waar het waarschijnlijk wel verschil mee gaat maken is bij mijn grote lifts. Doordat mijn core sterker gaat zijn, zullen deze waarschijnlijk makkelijker gaan. Of het echt zo is, zullen we terug zien in mijn februari update 😉

Goede motivatie 😏

Om deze challenge extra interessant te maken heb ik mezelf weer beloning beloofd! Wooh! We gaan een nieuwe sport set bij elkaar shoppen. De enige voorwaarde is wel dat ik 25 van de 30 oefeningen heb gedaan. Dan pas verdien ik deze nieuwe sport set. Ik zat zelf te denken om te gaan shoppen in de nieuwe DK1985 collectie van de Hunkemoller. Binnenkort ben ik toch op de gezondheidsbeurs in Utrecht. Laten ze net een speciale Hunkemoller sportkleding winkel hebben in Utrecht 😏 Anyway, genoeg gedroomd! Tijd om er voor te werken!

Wat vind jij van #100abchallenge? Doe je zelf ook mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.