Voeding

Mijn holy grail: Mealprepping 🏆

Het is voor mij echt de holy grail sinds ik uit huis ben: mealprepping. Wanneer ik er tijd voor heb, maak ik een grote portie voedsel klaar. Dan hoef ik niet te koken doordeweeks! Het scheelt zoveel voor mij. Anders grijp ik weer naar die makkelijke pizza’s 😉 Vandaag laat ik zien hoe ik zelf meal prep. Wie weet haal je zelf inspiratie uit om ook te gaan mealpreppen.

De eerste stap is natuurlijk verzinnen wat je gaat maken. Zelf spaar ik de verschillende gerechten op in de vriezer en na een aantal weken kan ik elke dag iets anders eten. Nu is de vriezer iets leger dus ik maak iets meer dan normaal. Het liefste kies ik voor gerechten waar ik zin in heb, maar je kan ook kijken naar de ingrediënten die in huis heb en daaruit kiezen wat voor recepten je gaat maken. In elk geval ik ga deze week dit maken:

  • Courgette roomsoep met fuet
  • Pasta roomsaus met spinazie en kip
  • Taco vulling mix
Alle ingredienten voor vandaag en een eigenwijze Barry

Nu is het tijd om alles in huis te halen. Vergeet niet dat je genoeg bakjes nodig heb om straks de porties te verdelen! Zelf zweer ik bij deze bakjes van de HEMA (https://www.hema.nl/koken-tafelen/meenemen-bewaren/vershoudbakjes/5-pak-opbergdozen-0.5-l-80810120.html). Voordat ik begin zorg ik er voor dat alle afwas is gedaan zodat ik zoveel mogelijk ruimte heb in de keuken en alle pannen beschikbaar zijn. Tot slot gooi ik alle ingredienten op tafel zodat ik nog een laatste check kan doen of ik echt alles heb. Zo bij elkaar valt het nog best mee qua hoeveelheid.

Alles staat klaar om de pan in te gaan 🎉

Alles staat bij elkaar dus we gaan aan de volgende stap beginnen. Als het recepten zijn die ik vaak maak dan doe ik vaak alles door elkaar klaar maken. Dan ben ik het ene recept al aan het koken terwijl ik het andere recept alvast aan het snijden ben. Als je nog geen handigheid heb in multitasken met koken dan is het handiger om alles een voor een te doen. Zo heb ik hier alles in 1 keer gesneden. Ik gebruik aparte bakken voor de recepten en wanneer ze de pan in moeten. Ik verplaats alles naar het aanrecht zodat ik overal bij kan terwijl ik bij het fornuis staat. Doordat alles in bakken verdeeld is per recept per stap is het heel makkelijk alles 1 voor 1 in de pannen gooien 😉

Begonnen aan de soep (rechts voor), kip koken voor de taco vulling mix (links achter) en spinazie bakken voor de pasta (links voor)

Het echte werk gaat beginnen: Alles koken. Ik ben zelf als eerste met de soep begonnen, want die moet 20 minuten sudderen. Dat is een perfect moment om dan te focussen op het volgende recept. In dit geval dus de pastasaus. De kip voor de taco vulling mix koken kost zo goed als geen aandacht dus deze zet ik ook gelijk op het vuur. Op deze manier probeer ik zoveel mogelijk in een korte tijd klaar maken.

Als een recept klaar is, dan verdeel in eetbare porties in de bakken. Deze bakken laat ik dan afkoelen op tafel. Zodra ze redelijk gekoeld zijn, verplaats ik ze naar de koelkast en de volgende ochtend gaan ze vriezer in. Dan ben ik helemaal klaar met deze mealprep 🎉

Heel veel bakjes 😁

Ik heb nu voor 6x soep, 4x pastasaus en 4x taco vulling mix. Nu heb ik ongeveer 2 uur besteed aan 6 lunches voor op werk en 8 dagen avond eten. Nu hoef ik doordeweeks alleen deze porties op te warmen. Dat scheelt voor mij zoveel gedoe. Daarom doe ik het ook graag. Het geeft ook wel een trots gevoel als je dan die grote berg ziet op het aanrecht van bakjes. 😉

Doe jij ook weleens mealpreppen? Zo ja, wat mealprep je dan?

Tagged , ,

1 thought on “Mijn holy grail: Mealprepping 🏆

  1. Hahaha dr soep moet 2 uur sidderen? Geweldige typfout!
    Verder, leuke blogpost! Ik ga vandaag een poging wagen tot mealprepppen .Omdat ik veel diensten tot 6 heb. Dus dan heb ik minder zin om te koken deze week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.