Bewegen

Mijn manier van sporten

Sporten is onderdeel van een levensstijl die ik wil, maar niet alle manieren passen er perfect in. De afgelopen jaren heb ik hoop verschillende manieren geprobeerd en nu denk ik dat eindelijk iets heb wat goed bij mij past! Dus vandaag vertel ik meer over mijn manier van sporten.

Workout plan

Okay, ik heb besloten om te sporten en nu? Dat is een vraag die regelmatig bij mij terug kwam. Aan het begin volgde ik vooral Blogilates videos en heb ik aantal poging gedaan om haar kalenders te volgen. Ondanks dat ik Blogilates onwijs leuk vond, kwam het regelmatig voor dat een video niet mijn ding was. Om dat op te lossen ging ik zelf elke dag bepalen welke filmpjes ik ging doen. Op basis van de focus van die dag zocht ik 4 filmpjes uit en dan gaan. Dit werkte voor 3 maanden en daarna niet meer.

Zelf elke dag moeten verzinnen wat ik zou gaan doen kosten te veel tijd. Ik had echt iets anders nodig. Ook heb ik liever iets waarmee ik mijn eigen tempo kon bepalen en zelf muziek kon uitkiezen. Zo kwam ik uit bij kant en klare workout plans!

View this post on Instagram

✨ ANNOUNCEMENT ✨ Anyone remember what happened on 26 Dec last year? I’ll tell ya: The #GFG Community was created. In a matter of days a few thousand of you got the @gracefitguide to start your 2017 right. It’s cliché, but it’s cliché because it’s a fantastic idea. There is nothing better than getting into that mindset: a new year with goals, routines & promises to yourself that this year, you’re going to give yourself what you deserve. This year, you’re not just going to meet your goals, you’re going to surpass them👊🏼 The #GFG community has now grown to over 11,000 strong. 11,000 people who support & help eachother. Its the most beautiful thing I’ve ever been part of👯 So NOW I’m bringing you a new #GFGChallenge & a brand new GFG! Loads of us will begin GFG from week 1 on the 8th January 2018! You have time to enjoy the holidays & get ready to meet those goals🙌🏼 From 7pm 26th Dec to the 8th, everything on gracefitguide.com will be on sale, meaning you can save up to £50 😍 The new #GFG3 will be Weeks 17-24 of the #GraceFitGuide. These weeks will push you to new strengths, new fitness, to reach new goals. If you’re looking for a step up, GFG3 got ya 🏋🏼‍♀️ This includes: ✖️ 8 weeks of killer weightlifting workouts ✖️ Tips on how to reach your goals: from new to lifting, to bulking, to cutting ✖️ App access: photos & videos of every exercise ✖️ Legs, Booty, Arms, Chest, Back, Shoulders, Abs & Cardio Workouts Prices: 🍑 Ultimate Bundle (1, 2, 3): £55.25 (save £50!) 🍑 GFG 1+2 or GFG 2+3: £46.75 (Save £23!) 🍑 GFG 1, 2 or 3: £29.75 🍑 GFG with Recipes: £34 So grab yo activewear & come join the best family ever 🤗 you owe it to yourself to work for what you want, to be strong, to be determined, to reach your goals. 7pm, 26th December. See you there! 8th January, the #GFGCommunity is coming for you 🙌🏼 ~ Resistance bands & pads: there will be a sign up on the website to register interest on the 7th – make sure you sign up so you’re first to know when they’re coming back! We decided to push back the restock slightly to make sure we have everything ready to provide you with the best service & products we can💖 Any problems please email team@aflete.com🤗

A post shared by G R A 🌙 E | #GFG (@gracefituk) on

Het workout plan wat ik op het moment gebruikt is die van GraceFitUk. Met een actie kocht ik gelijk alledrie haar Gym guides. Achteraf gezien had ik aan 1 genoeg gehad. In deze guide zijn er 4 focusgroepen met ieder 2 workouts. Je doet dus 4 weken lang dezelfde workout per focus groep. Ik hoef nu niet meer te denken over wat ik wil gaan doen, ik kan mijn eigen muziek draaien en mijn eigen tempo gaan. Dit werkt dus voor mij 😊

In de toekomst denk ik dat ik nog wel andere workout plans wil proberen. Deze van Grace is prima voor beginners, maar ik geloof dat het beter kan 😉 Ook lijk het mij leuk om zelf workouts te verzinnen die je net als de guide 4 weken lang doe. In het nieuwe ebook van FitAddictNL zag ik een interessant stuk wat daar zeker bij gaat helpen. Dus als je zelf workouts wil maken en wat begeleiding zoek: Haal dat ebook 🤭

View this post on Instagram

💥Make it Fit is LIVE!😱🥳 . 😱Waaaaaah! I'm so excited! Mijn ebook is vanaf nu te koop op mijn website! Het is done, done, done! ✅
. 🔥Dus! Wil je permanent afvallen en een gezonde leefstijl opbouwen die volledig bij jou past? Maak dan kennis met mijn ebook ‘Make It Fit’👇🏽 ✅159 pagina’s bomvol informatie over mindset, voeding en beweging🔥 ✅Ik leer je precies hoe je alles ZELF kunt doen. Van het berekenen van je macro’s tot het maken van je eigen trainingsschema’s, salades, smoothies en nog veel meer! ‘Ik kan je een vis geven, maar leren vissen is beter.’🔥 ✅Krijg inzicht in jouw valkuilen met de zelfkennis test en leer deze onderscheppen met de ‘als-dan’ methode om nieuwe, blijvende gewoontes te ontwikkelen🔥 ✅Gebaseerd op mijn eigen transformatie waarmee ik in 1,5 jaar 30 kilo ben verloren🔥 .
👉🏽In dit ebook vind je alle exacte stappen die ik heb gevolgd om mijn droomlichaam te bereiken. Hierdoor ben ik niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal enorm veranderd. En dit gun ik jou ook! Make It Fit zet aan tot actie om zelf te leren en te ontdekken wat bij jou past. Ik geef je alle handvatten die je nodig hebt om op eigen kracht te veranderen⚡️💥✅ . 👉🏽🥳Voor meer informatie kijk even in mijn stories en daar staat ook meteen de swipe up link om te bestellen (dit kan ook via link in bio). Waah ik ben zo blij!😱🥰
. 👉🏽Ik weet zeker dat dit heel veel dames zal gaan helpen en ik ben onwijs benieuwd wat jullie er van vinden dus laat dit ook zeker weten! Ik wil jullie heel erg bedanken voor alle steun, lieve reacties en het volgen van mijn posts, blogs, vlogs en alles wat ik doe. Ik ben heel dankbaar! 😭🥰♥️
. #MIFA #makeitfitaddict #fitaddictnl #fitaddict #ebook #launch #happygirlsaretheprettiest #fitdutchies #fitdutchie #dutchfitgirl #gezondleven #gezondafvallen #afvallen #gezondeleefstijl #motivatie

A post shared by Fitaddict (.nl) (@fitaddictnl) on

Geen sportschool?

Ik sport thuis en ik heb geen sportschool abonnement. Waarom niet? Omdat de sportscholen hier in de buurt niet voor mij werken. Er zit niet echt 1 in de buurt. Dus ik ben al gauw 15-20 minuten kwijt aan fietsen naar de sportschool en nog eens terug. Dus elke workout komt inclusief 30-40 minuten fietsen. 😅 Ook zou ik alleen s’avonds kunnen sporten, want de sportscholen in de omgeving gaan pas laat open waardoor voor werk niet mogelijk is. Dan zou ik dus na werk gauw moeten eten, na de sportschool fietsen, sporten en terug. Pff, ik kijk er nu al tegenop. Voor nu werkt thuissporten nou eenmaal beter!

Nadeel van thuis sporten is dat je gauw je limit haalt met progressie. Een sportschool heeft natuurlijk een groot assortiment met veel verschillende gewichten. Dat hebben de meeste thuis niet. Maar hier komt mijn geheimpje 😉 weerstand banden! Zelf heb ik een set van Bodylastics die gelijke sterkte heeft van 43,54 kg. Voor nu is dat prima en als ik meer nodig heb kan investeren in meer banden. Het neemt ook amper ruimte in beslag. Vet handig!

Nog meer materialen

Nog een weerstand band die ik zeker aanraad zijn hip circles/booty bands. Zelf heb ik de extra zware en medium band van GraceFitUk. 100% zeker een aanrader. Het werkt echt duizend maal fijner dan die rubbere banden en ook veel meer weerstand. Love. Love. Love. 😍 Het geeft oefeningen meer aandacht en het helpt goed met het stimuleren van de glutes. Iedereen zou ze moeten gebruiken.

Wat ik nog miste bij mijn Bodylastics set was een stang om barbell oefeningen te doen. Via Amazon vond ik de Bionic Bar. Hier kan ik mijn elastieken aanklikken. Echt perfect! Dat bracht voor mij mijn trainingen naar een nieuw niveau. Dus mocht je Bodylastics overwegen dan raad ik de Bionic Bar er ook bij aan 😉

Niet altijd zo geweest

Wat ik nu doe, heb ik niet altijd vanaf het begin gedaan. Ik heb echt een hoop geprobeerd en wat werkt dat blijf ik gebruiken. Zo is het langzaam gevormd wat ik nu doe. Wat nu werkt, kan over een tijd niet meer werken. Het evoleert constant. Dus mocht het erg veranderen zou ik wel een update geven 😉

Wat is jouw manier van sporten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.