Persoonlijk

Persoonlijk vooruitgang #1

Al een tijdje hou ik mezelf bezig met sporten en gezonde voeding. Alleen het is nog niet helemaal op het niveau wat ik graag zou willen. Zo sport ik erg onregelmatig en qua eten denk ik dat ik op de goede weg zit, maar zeker weten doe ik niet. Ik zoek dus naar dat ene steuntje in mijn rug die helpt met mijn doelen te behalen. Een vriendin stelde daarom voor om samen langs de Health Advies Breda te gaan en vandaag deel ik hier mijn eerste update over.

Het plan
24 December ben ik dus langs de HAB (Health Advies Breda) geweest. Hier heb ik samen met mijn coach Romy besproken wat mijn doelen zijn (sterker/actiever/gezonder worden) en hoe ze daarbij gaat helpen. Zo gaat ze een voedingsschema voor mij opstellen en zet ze ook twee workouts in elkaar. Het doel voor deze maand is vooral kennis te maken met het voedingsschema en een ritme te krijgen om 3 keer in de week te sporten (2 dagen de gegeven workouts en 1 dag hardlopen).

Bij de HAB wordt standaard je gewicht en vet percentage bijgehouden. Zelf wil ik wat meer onderdelen hebben om mijn vooruitgang bij te houden. Zo meet ik mijn bovenarmen, onderborst, middel, heupen en bovenbenen. Dit doe ik met een handig meet tooltje (zie hieronder). Verder maak ik ook proces foto’s, maar deze ga ik niet delen in het openbaar. De foto’s zijn echt puur voor mezelf bedoeld en persoonlijk voel ik mij niet zo prettig om zoveel “vlees” te delen op internet. Dus helaas moeten jullie het doen met een volledige sportoutfit foto’s 😉


Als je interesse heb in zo’n tooltje. Ik heb de mijne gekocht via Aliexpress voor 1-2 euro. Dus als je zoek op ‘measuring tape fitness’ dan kom je die vanzelf tegen! Je kan gewoon betalen met iDeal. Je moet wel geduld hebben, want verzending duurt tussen de 2-4 weken.

Resultaten toen
Nu gauw naar het meest interessante stuk: de resultaten. Mijn resultaten op 24 december 2017 waren:
Gewicht 59kg
Vet 24,1%
Linker bovenarm 26,5cm
Rechter bovenarm 26cm
Onderborst 72cm
Middel 68cm
Heupen 96cm
Linker bovenbeen 53cm
Rechter bovenbeen 52cm

Het is wel interessant om deze resultaten te zien. Om een of andere reden heeft mijn linkerkant een net iets grotere onvang dan mijn rechterkant terwijl mijn linkerkant mijn non-dominante kant is. Het is ook maar een klein verschil dus veel maakt dat ook niet uit. Verder zijn het redelijk normale waarden. Al moet ik toegeven dat mijn vet percentage meer richting de 30% had verwacht. Mijn gewicht ben ik ook tevreden mee. Die was voor het eerst in tijden onder de 60 kilo! (Normaal zit ik tussen 60-62 kilo).

Hoe het ging
Om heel eerlijk te zijn ging het niet zo goed als dat ik had gehoopt. Ik heb eigenlijk nauwelijks gesport, want (hier komen de smoesjes) 1. mijn sport elastieken gingen kapot en het duurde even voor mijn nieuwe uit Engeland binnen kwamen en 2. ik ben twee weken ziek geweest en had ook ongeveer 2 weken nodig om hier weer van te herstellen. Gelukkig ging het voedingsschema wel een stuk beter. Zelfs met het ziek zijn heb ik mij hier wel redelijk aan kunnen houden. Ik denk wel zeker minstens 80% van de tijd.
Maar ik verwacht dus niet zoveel van mijn resultaten. Ik gok dat ik of gelijk ben gebleven of zelfs achteruit ben gegaan. Beetje een teleurstelling. Maar goed. Gauw naar de resultaten.

Resultaten nu
11 Februari ben ik weer langs de HAB gegaan om samen met Romy mijn vooruitgang te bespreken en dit zijn dus mijn resultaten:

Toen ik hoorde dat het vet percentage was gedaald was ik toch zo blij! Ik had vooruitgang gemaakt! Alleen mijn gewicht was wat hoger geworden. Volgens Romy was dat omdat als je ziek bent geweest, je lichaam vaak extra water blijft vasthouden. Water gewicht ben je zo kwijt dus niks om zorgen over te maken. Hierdoor heb ik hier en daar ook meer omtrek. Dus yay vooruitgang! Ten minsten… Ik ging dus eens berekenen hoeveel vet ik heb 🤓 De eerste meting was 59 kilo en daarvan was 24,1% vet. Dat is 14,219kg vet. Nu ben ik 61kg met 23,5% vet. Dat is 14,335kg vet. Dus ik ben eigenlijk helemaal geen vet verloren 😅 Ik zou er niet over liegen. Dat is eigenlijk best wel jammer, maar aan de andere kant ben ik er afgelopen maand ook niet 100% voor gegaan.

DUS deze maand ga ik daar verandering in brengen!
Met Romy heb ik afgesproken om door te gaan met het voedingsschema dat ik had gekregen en meer te focussen op dat ritme van sporten erin te stampen. Daar heb ik nog wel een leuk plannetje voor en kan je over lezen in de volgende post 😉 En natuurlijk hou ik jullie op te hoogte van de volgende resultaten. Waarschijnlijk ga ik half/eind maart weer langs de HAB.

Dus vertel: Hoe houden jullie je vooruitgang bij? Doe je ook metingen of ben je meer van de presentaties?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.